Dijital Boyut şuanda Dünya'da bilinen iki yerden girişi olan ve bizim bulunduğumuz ana boyuttaki fizik kurallarından organik kimya ve kristal yapıları dışında farkı bulunmayan bir boyuttur..
Dijital boyut bir gezegen ve bu gezegenin üç uydusundan oluşur. Dijital boyuta açılan iki giriş de belirtilen gezegene açılır. Boyutta bir yıldız veya bir ışık kaynağı keşfedilememesine rağmen gece gündüz döngüsü yaşanır ve bu döngüde gündüzleri gökyüzü pembe, geceleri ise laciverttir.Bu gezegenin mevcut büyüklüğü bilinmemektedir ancak ölçülebilen yüz ölçümü 276.120.500 kilometre² olduğu ve gezegenin ortalama sıcaklığı 25°C olarak bilinmektedir. Bu gezegen(veya boyut) akıllı yaşam formlarını bünyesinde bulundurur. Gezegenin sahip olduğu üç uyduya ulaşım sağlanamamıştır. Gezegen atmosferine fırlatılan uydular deniz seviyesinden 5 kilometre yükseldikten sonra uydular ile bağlantı kesildiği gözlemlenmiştir. Bunun nedeni henüz bilinmemesinin yanı sıra uyduların hareketleri yaşanan olaydan sonra normal bir şekilde devam ettikleri gözlemlenmiştir. Gezegende Dünya biyomları dışında bilinen on adet karasal, iki adet su biyomu bulunmakta ve bu biyomlar dünyadaki biyomlar ile pek benzerlik göstermemektedir. Diğer benzeri biyomlar neredeyse Dünya ile benzerdir ancak biyomların renkleri dünyadakinden çok farklıdır. Topraklar açık mor, kumlar turkuaz, gökyüzü pembe, çöller turuncu, kayalar bordo, elementler sarının tonlarında ve bitki örtüleri dünyadakinden biraz daha açıktır.
NOT: Bu biyomlar 20██ ve 202█ aralarında keşfedilen biyomlardır.
Bu on bir farklı karasal ve iki farklı su biyomu detaylı bir şekilde şunlardır;
1-Miselyum Ormanları(Karasal): Miselyum Ormanları çoğunlukla mantarlardan oluşan bir arazidir. Araziler genelde humus ve karbon açısından zengin ve nem oranının 70%-80% olduğu bir alandadır. Sıcaklık 26°C'dir. Bu biyomda mantarların yapıları türlere göre değişir ve mantar boyları bir kaç santimden yüzlerce metreye varabilir. Havadaki spor sayısı metre²'ye 1 kilogram civarındadır. Yağış miktarı yılda 150-230 mini metre civarındadır. Biyomda ki hayvanlar genelde mantar tabanlı veya her türlü mantara adapte olmuş canlılardan oluşur.
2-Miselyum Yağmur Ormanları(Karasal): Miselyum Yağmur Ormanlarını Miselyum Ormanlarından ayıran en büyük özelliği yıllık yağış miktarının 3500 milimetre civarında olmasıdır. Sıcaklık 36°C Civarındadır. Biyom neredeyse tüm yıl boyunca yağmur altındadır ve mantar boyutları 10 santimetreden başlayarak 450 metreye kadar çıkabilir. Havadaki spor miktarı metre²'ye 4 kilogramdır. Nem oranı 94%-100% arasındadır. Humus ve karbon miktarı normal bir bitkinin ihtiyacı olan miktardan 2 kat fazladır. Bu nedenle bu biyom tamamen yosun ve mantar tabanlıdır. Biyomdaki hayvanlar neredeyse mantar tabanlı canlılardır.
Bu biyomun çevresinde 1-5 kilometre genişliğinde
Deneb'den Miselyum Yağmur Ormanları Hakkında Not: Bu biyomdaki spor sayısı nedeniyle bu alana girişler maskesiz yapılmayacaktır. Bu not Honialı görevliler içinde geçerlidir.
3-Altın-Pas Çölleri(Karasal): Altın-Pas Çölleri Altın tozlarından ve demir pasından oluşan devasa çöllerdir. Bu biyomda ne bir bitki örtüsü ne de bir canlı bulunur. Nem oranı 0.6% civarlarındadır. Sıcaklık 60°C'dir. Yağış oranı 0.2%'dir. Bu tozlardan oluşan kum dağları 600 metreye kadar çıkmaktadır. Çevresinde oluşan rüzgarlar sayesinde paslar dağılmazken altın tozlarının dış biyomalara sıçrama ihtimali vardır.
Altın-Pas Çölleri Hakkında: Bu biyom Altın üretimi için ideal bir biyomdur. ████ bölgesindeki Altın-Pas Çöllerine toplama tesisleri açılmıştır.
Deneb'den Not: Bu biyoma giren kişiler Nanoteknoloji kıyafetler ve gaz maskeleri kullanmalıdır. Aksi halde solunuma karışan paslar ve altınlar hayati tehlike oluşturabilir.
4-Çelik Ağacı Ormanları(Karasal): Çelik Ağaçları biyomu Çoğunlukla Dış kabuklarının farklı organellere ve hücre yapısına sahip olmasından dolayı Çelik kadar sert kabukları olan ağaçlardan gelmektedir. Bu ağaçların boyları 1-13 metre arasında değişir. Toprak yapısında humus az karbon ise ortalama üstündedir. Nem oranı 35%-78% arasında değişir ve sıcaklık 15-27 °C civarındadır. Yıllık yağış miktarı 100 milimetredir. Bu biyomdaki canlılar genelde aşırı gelişmiş ve çoklu akciğerlere sahiptir.
Çelik Ağaçları İle İlgili Bir Bilgi: Bu ağaçların dış yapısı bir çelik kadar serttir. Kabukları açık gri ve iç yapısı beyazdır. Yaprakları ise sarıya dönük yeşildir. Bu ağaçların fotosentez hızı diğer ağaçlardan daha düşük ama daha kalitelidir.
5-Etobur Ormanlar(Karasal): Etobur ormanlar neredeyse tamamen et yiyen bitkilerin oluşturduğu biyomlardır. Toprak yapısı bölgelere göre değişir. Nem oranı 10%-85% civarındadır. Yağış miktarı 400-1300 milimetre arasında değişir. Sıcaklık 30°C civarındadır. Bitkilerin boyları 40 metreye kadar çıkabilir. Bu biyomdaki bitkilerin neredeyse hepsi et ile beslenir. Bunu ise salgıladıkları ağır kokular ile devasa böcek ve küçük hayvan sürülerini çekerek yaparlar. bu havaya saldıkları koku bir müddet sonra aşırı kaçarsa hava koşullarını değiştirip kokuyu farklı biyomlara yağmur olarak taşıyabilir. Bu salgı çoğu canlı için besleyici özellik taşımaktadır.
Deneb'den Etobur Ormanlar Hakkında Uyarı: Bu biyoma girişler yüksek seviye tehlikelerden dolayı yasaklanmıştır.
6-Donmuş Sahiller(Karasal): Donmuş Sahiller şuan en güneyde bulunan Buz Kristali Okyanuslarına sahili olan yerlerdir. Bu biyomda bitki örtüsü zayıf turuncu otlardan oluşan bordo ve gri taşların ve kayaların çoğunluk gösterdiği ve ne olursa olsun bilinmeyen bir şekilde zemin ile arasında 5 cm olan 3-17 santim kalınlığında buz kütleleri oluşur. sıcaklık -34-(+8)°C aralarındadır. Hayvanlar genelde kalın yağ tabakaları olan canlılardan oluşur. Yağış neredeyse 5 mm ve nem oranı 1%-2% arasındadır.
7-İzole Alan(Karasal): İzole Alanlar Boyutun en nadir biyomudur. Bu biyom boyuta özel Elementlerin tepkimelere girmesi ile ortaya çıkan gazların oksijeni dışarıya atarak fanus şeklinde oluşturduğu hava bezelerinin alanı kaplamasıyla oluşur. bu alanlar rüzgar ile dağılmaz ve bölgede karbon tabanlı olmayan canlıların oluşmasına el verir. Alanın nemi, sıcaklığı ve yağış miktarı çıkan gazların saptanamayan tepkimeleri yüzünden tespit edilemez.
8-Parçalanmış Ovalar(Karasal): Parçalanmış ovalar yüksek fay hatları ve antik zamanlardan kalan kuraklıklardan dolayı aşırı derecede birbirinden ayrılan bölgelerin iç kısımlarındaki manyetik elementlerden dolayı yılın her günü yıldırım düşen alanlardır. Hiç bir bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaz. Metre²'ye düşen şimşek sayısının günde 28 olduğu tespit edilmiştir. Parçalanmış ovaların parçalarının birbirinden olan uzaklıkları 5 metre ile 200 metre arasındadır. Bu boşlukların derinlikleri boyutun derinliklerine kadar iner. Biyomun yağış, nem ve sıcaklığı tespit edilemez.
9-Parlayan Ormanlar(Karasal): Parlayan ormanlar Honialıların dilinde Tunaua denen devasa ve geniş yapraklı ağaçların belirli alanlarda grupça yüzyıllarca büyüyüp bir alanı kaplamasıyla oluşan ve bu ağaç sayesinde ortaya çıkan "Biyolüminesans" özelliğine sahip bitki ve hayvanların ortaya çıkması ile oluşur. Tunaua ağaçları çevrede büyüdükçe büyüdükleri alanları tamamen güneş ışığından maruz bırakır ve alan tamamen karanlık olur. böylece bu biyom içi yaşam tamamen Biyolüminesans aracılığıyla olur. Tüm hayvan ve bitkiler Biyolüminesans özelliği taşırlar. Bu biyomun sıcaklığı 25-38°C civarında nem oranı ise 67%-80%'dir. Yağış miktarı Tunaua ağaları yüzünden zemine damlalar halinde yağış yapar ve böylece ortalama yağış miktarı belirlenemez.
Tunaua Ağaçları Hakkında: Tunaua ağaçları 700 metreye kadar çıkan ve çapı 360 metreye kadar büyüyebilen ve büyüdükçe etrafını özel çalıları ile kaplayan, tepesinin güneş ışığını emecek kadar büyük olan ağaçlardır. Ağaçlar toplandıkça biyom yavaşça oluşur ve Biyolüminesans ortamı oluşur. Bu ağaçların rengi yaprağından dalına kadar laciverttir. Tunaua ağaçları biyomu oluşturduktan sonra Biyolüminesans tabanlı hayvan ve bitkilerin nasıl geldikleri bilinmiyor.
10-Mavi Volkanlar(Karasal): Mavi Volkanlar Boyutun en sıcak biyomlarındandır. Bu biyomun en büyük özelliği yanardağların kaya yapısı magma ile her zaman kimyasal tepkime de olduğu için magmanın mavi olmasıdır. Bu mavi magma anlaşılmayacak şekilde bazı endemik yaşam formlarına ev sahipliği yapar. Civar canlılar aşırı yüksek sıcaklıklara ve susuzluğa son derece dayanaklıdır. Sıcaklık yanardağ çevresinde 127°C'ye kadar çıkabilir. Volkanın çevresinde yetişen devasa çalımsı organizmalar mavi magmadan garip bir şekilde beslenir. Nem oranı 0%-3% arasındadır. Biyom yağış almaz. Biyomun hüküm sürdüğü bölgelerdeki canlıların hemen hemen çoğu mavi magma ile beslenir ve hiç biri karbon bazlı yaşam formları değildirler.
Deneb'den Not: Bu biyomun canlılarını nasıl araştıracağımızı bilmiyoruz. Daha önce bu tür canlılar ile karşılaşmamıştık. Sanırım bu biyom biraz zamanımızı alacak.
11-İlkel Ormanlar(Karasal): İlkel ormanlar tamamen küçük ağaçlar, bitkiler ve canlılardan oluşan bir biyomdur. Bu biyom yanızca Doğu ██████'da bulunur. Biyom içi sıcaklıklık mevsimlere göre değişmekle birlikte nem oranı 70%-90% arasında yıllık yağış miktarı 500 milimetredir. Biyomda görülen en uzun ağaç 1.32 metre ile Kkoru ağacıdır. Biyom içi canlıları aşırı küçük olmakla birlikte böcekler normalin 3 kat altında büyüklüklere sahiptir.
12-Navhon Biyomu(Su): Navhon biyomu "Yüzen Denizler" olarakta bilinirler. Bu biyomda sular normal sulardan daha hafiftir. öyle hafiftirler ki ağır gazları altlarına alarak uçmaya başlarlar ve rüzgarla hareket edebilirler. Bu biyom çoğunlukla okyanusların sahil alanlarında yerden 1 ila 2 kilometre yukarıdadır. genişlikleri ve boyları asla belirlenemesede şu anlık kayıtlara geçen en büyük Yüzen deniz 2017 yılında(Dünya yılı) 576 kilometre büyüklüğünde idi ve tüm ████ kıtasını içine almıştır.Bu biyom'un sıcaklığı,nemi ve yağış miktarı değişen algoritmalar yüzünden saptanamamıştır.
Biyom içindeki canlılar genelde Dünyadaki Buz balığı(Kryptopterus minor) ile benzerlikler gösteren ilkel canlılardır. Ancak içlerinde tanımlanamayan devasa canlılar da görüldüğü rapor edilmiştir.
13-Buz kristali Okyanusları(Su): Buz kristali okyanusları şuanda sadece güney kutbunda yer alan bir biyomdur. Biyomda yer alan ve nereden geldikleri, kimyaları ve tepkimeleri belirsiz kristaller vardır. Bu kristaller su ile etkileşime girince su hangi sıcaklıkta olursa olsun donar ve bu sınır 17 kilometreye kadar etki edebilir. kristallerin olduğu alanlarda hava -96°C'ye kadar inebilir. Nem oranı 0.001% oranlarında iken yağış miktarı ise sınır alanlar dışında hiç yoktur.
Biyomdaki yaşam genelde soğuğa adapte olmuş ve diğer biyomlara karşın daha cüsseli hayvanlardan oluşmaktadır.